Fulltextové vyhledávání

Komunitní sociální práce na venkově

Od letošního roku mapuje tým sociálních pracovnic situaci na území obcí mikroregionů Nechanicko a Urbanická brázda. Cílem KSP je zavést v malých obcích systematickou komunitní sociální práci, kdy budou aktivizovány cílové skupiny – osoby pečující o jiné osoby, samoživitelé, senioři, osoby ohrožené předlužeností, menšiny, osoby s handicapem, negramotní apod. Tyto osoby se ve spolupráci se samosprávou a místní komunitou budou podílet na řešení své nepříznivé životní situace. Činnost týmu KSP je pro všechny zdarma.

 výřez.png

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
31
Práce s chybou
Třídnické hodiny
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
8. setkání PS pro financování - srpen 2020
18 19 20
21 22 23 24
Lesní pedagogika
25 26 27
28 29 30 1 2 3
SEMINÁŘ Jak na sucho v zahradě
4
Drobečková navigace

Úvod > Hradecký venkov > Aktuality > Semináře vedoucí k osamostatnění po odchodu z DD – vaření a stravování

Semináře vedoucí k osamostatnění po odchodu z DD – vaření a stravování



Projekt O krok napřed vstoupil do druhé poloviny své realizace. Semináře, které jsou připraveny pro děti z Dětského domova Nechanice se nyní zaměřily na oblast osamostatnění se po propuštění z dětského domova a to konkrétně na oblast stravování a vaření.

S dětmi jsou nejdříve probírány témata jako  nakupování a ceny potravin, s tím související nastavení rozpočtu potravin na víkend, týden či měsíc. Dále je s nimi řešeno, jak a kde nakupovat kvalitní, ale cenově dostupné potraviny. Ač v dětském domově či odborném učilišti se děti učí základy vaření, i přesto jsme toto téma do série seminářů zařadili. Základem do života je, aby děti pochopily, že nelze nakupovat hotové pokrmy či navštěvovat fast foody, což pro tuto generaci dětí, je velmi trendy a zajímavé, ale aby si i uvědomily že v jejich rozpočtu je toto stravování i velmi nákladné a výživově nedostačující. Z tohoto důvodu se děti účastní seminářů vaření a stravování, kde se dozvěděly konkrétní ceny potravin a místa, kde zboží bylo nakoupeno. Lektor vede děti, jak jídlo připravit či jak nahradit suroviny cenově dostupnějšími, ale přesto nutričně vyhovující. Děti připravují jídlo pod dohledem lektora – kuchaře samy, většinou se skládá z polévky, hlavního jídla a dezertu. Děti mají možnost se na jídelníčku i podílet a sestavit si ho ze surovin, které mají rádi. Velkým úspěchem i bylo získání dovednosti v obracení palačinek výhozem ve vzduchu.

 Semináře se uskutečnily v termínech 26.1. a 9.2., další jsou naplánovány na 27.4 a 4.5.   2019.

ujg.jpg


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my, a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů