Fulltextové vyhledávání

Komunitní sociální práce na venkově

Od letošního roku mapuje tým sociálních pracovnic situaci na území obcí mikroregionů Nechanicko a Urbanická brázda. Cílem KSP je zavést v malých obcích systematickou komunitní sociální práci, kdy budou aktivizovány cílové skupiny – osoby pečující o jiné osoby, samoživitelé, senioři, osoby ohrožené předlužeností, menšiny, osoby s handicapem, negramotní apod. Tyto osoby se ve spolupráci se samosprávou a místní komunitou budou podílet na řešení své nepříznivé životní situace. Činnost týmu KSP je pro všechny zdarma.

 výřez.png

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
31
Práce s chybou
Třídnické hodiny
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
8. setkání PS pro financování - srpen 2020
18 19 20
21 22 23 24
Lesní pedagogika
25 26 27
28 29 30 1 2 3
SEMINÁŘ Jak na sucho v zahradě
4
Drobečková navigace

Úvod > Hradecký venkov > Aktuality > Regionální produkt Hradecko

Regionální produkt Hradecko



logo RP.jpgV lednu proběhlo první kolo certifikace uchazečů o značku Regionální produkt Hradecko. Hodnocení 11 žádostí prováděla odborná komise složená z 10 členů. Všichni žadatelé dosáhli požadovaného počtu bodů a certifikát získali.

Prvními nositeli značky Regionální produkt Hradecko jsou tyto výrobky a producenti:

  • Květinové ozdoby Alfonsie paní Veroniky Kolářové z HK
  • Džemy, sirupy, kečupy, povidla, pečené čaje a zdravé tyčinky paní Marcely Novákové z HK
  • Přírodní mýdla a šampony z Mýdlárny Levandulový dům paní Dity Hofrichterové z HK
  • Malované betlémy z Třebechovicka a Čech z Atelieru Chaloupka Věry a Vladimíra Priharových z Třebechovic pod Orebem
  • Piva Hradecký Klenot z Královéhradeckého měšťanského pivovaru, a.s.
  • Balená pražená káva z LAMCAFÉ pana Patrika Lamky z HK
  • Čerstvě pražená káva firmy MLSOUN s.r.o. z HK
  • Levandulky – levandulové sušenky firmy Nožička s.r.o. z Hradce Králové
  • Sušené maso a masové bonbony z firmy POCTIVÝ GRUND pana Romana Plase z Libčan
  • Specifické služby v cestovním ruchu (výstavy, provoz zámecké kavárny, ubytování, informační služby apod.) spolku venkovského ubytování a turistiky VEJMĚNEK z Lubna
  • Sýr s ušlechtilou plísní uvnitř hmoty ze společnosti NIVA s.r.o. z Dolního Přímu
  • SIROB - sirup z cukrové řepy z Minicukrovaru Mžany paní Petry Stránské

Další kolo certifikace je plánováno na začátek dubna 2019. Zájemci o certifikaci mohou získat bližší informace na mailu: salakova@ic-hk.cz.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my, a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů