V lednu proběhlo první kolo certifikace uchazečů o značku Regionální produkt Hradecko. Hodnocení 11 žádostí prováděla odborná komise složená z 10 členů. Všichni žadatelé dosáhli požadovaného počtu bodů a certifikát získali.
Prvními nositeli značky Regionální produkt Hradecko jsou tyto výrobky a producenti:
- Květinové ozdoby Alfonsie paní Veroniky Kolářové z HK
- Džemy, sirupy, kečupy, povidla, pečené čaje a zdravé tyčinky paní Marcely Novákové z HK
- Přírodní mýdla a šampony z Mýdlárny Levandulový dům paní Dity Hofrichterové z HK
- Malované betlémy z Třebechovicka a Čech z Atelieru Chaloupka Věry a Vladimíra Priharových z Třebechovic pod Orebem
- Piva Hradecký Klenot z Královéhradeckého měšťanského pivovaru, a.s.
- Balená pražená káva z LAMCAFÉ pana Patrika Lamky z HK
- Čerstvě pražená káva firmy MLSOUN s.r.o. z HK
- Levandulky – levandulové sušenky firmy Nožička s.r.o. z Hradce Králové
- Sušené maso a masové bonbony z firmy POCTIVÝ GRUND pana Romana Plase z Libčan
- Specifické služby v cestovním ruchu (výstavy, provoz zámecké kavárny, ubytování, informační služby apod.) spolku venkovského ubytování a turistiky VEJMĚNEK z Lubna
- Sýr s ušlechtilou plísní uvnitř hmoty ze společnosti NIVA s.r.o. z Dolního Přímu
- SIROB - sirup z cukrové řepy z Minicukrovaru Mžany paní Petry Stránské
Další kolo certifikace je plánováno na začátek dubna 2019. Zájemci o certifikaci mohou získat bližší informace na mailu: salakova@ic-hk.cz.
Přidat komentář