Počítadlo

Tržnice hradeckého venkova

Kuchařka

(.pdf, 5 Mb)

Řemesla

(.pdf, 2,5 Mb)

Efektivní chod úřadů

Místní akční skupina MAS Hradecký venkov aktivně spolupracuje na realizaci projektu "MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů", reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B6.00043. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Naše stránky pro žadatele o dotace!

NIVA s.r.o. Dolní Přím – výrobce sýru Niva

Sídlo: Dolní Přím 2, 503 16 (kde nás najdete?)

Kontakt: +420 602 148 113, +420 495 441 060

E-mail: niva.eko@volny.cz


pondělí - pátek 06:00 - 08:30, 09:00 - 14:15
sobota  08:00 - 09:00

Plísňový sýr NIVA - Základní specifikace sýru Niva:

  • POPIS VÝROBKU: Sýr Niva patří do skupiny sýrů s plísní uvnitř hmoty. Vyrábí se ve tvaru válce o hmotnosti zhruba 2 kg.
  • VIZUÁLNÍ POPIS:

Povrch válce je celistvý, se zřetelnými vpichy. Na řezu je mramorovitý prorost ušlechtilé světle až tmavě zelené plísně. Slabá světle hnědá barva na povrchu je znakem vyzrálosti sýrů a neovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost. Před balením je povrch ošetřen, ke konci trvanlivosti se pod obalem může objevit slabě oranžový maz nebo prorost plísně. Tento jev je přirozený a není na závadu. 

  • ORGANOLEPTICKÉ VLASTNOSTI:

Barva – smetanová až sýrově žlutá, s modrozelenými plísňovými oky.

Chuť – slaná, výrazně pikantní, příchuť po ušlechtilé plísni.

Konzistence – poloměkká, uvnitř hustě prorostlá modrozelenou plísní, může být i mírně drobivá nebo roztíratelná, dle stupně zralosti sýru. 

  • TRŽNÍ BALENÍ:

Niva válec - Váží průměrně 2,2 kg, je zabalena do aluminiové folie a po čtyřech kusech vkládána do kartonu.

Niva porce - Trojúhelníková výseč, kalibrovaná váha 100 g / 1 ks, balená v kartonu po 36 ks.

Niva zlomky - Zlomky jsou určeny pouze pro další zpracovatele, balené do PE (zdravotně nezávadných) pytlů po 8 ks. 

  • POUŽITÍ:

Plísňový sýr Niva ve stáří cca 21 – 30 dnů, pevnější tvarohovité konzistence, je vhodný například k obalování či výrobě pomazánek.

Plísňový sýr Niva ve stáří cca 25 – 55 dnů, měkké prozrálé konzistence, pikantní výrazné chuti, je vhodný jako delikatesa k vínu. 

  • MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST:

21 dnů od data balení. 

  • SKLADOVÁNÍ:

4 – 8 oC

 

Výrobní specifikace sýru Niva:

  • SUROVINY A POMOCNÉ LÁTKY:

Syrové kravské mléko, jedlá sůl NaCl, chlorid vápenatý CaCl2, smetanová kultura, kultura Penicillium roqueforti, syřidlo. 

  • VÝROBNÍ PROCES:

Syrové kravské mléko – odstřeďování – homogenizace – pasterizace – sýření – formování – solení – propichování – zrání – ošetření – balení – skladování. 

  • VÝROBEK OBSAHUJE:

52 % sušiny

50 % tuku v sušině

do 5 % NaCl (kuchyňské soli) 

Výrobní proces je pod stálým hygienickým a veterinárním dohledem a výše uvedené suroviny odpovídají platným hygienickým, zdravotním a veterinárním zákonům. 

Fyzikálně chemické vlastnosti jsou stanoveny vyhláškou 53/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů. 

Mikrobiologické hodnoty jsou stanoveny vyhláškou 203/2003 Sb. Ministerstva zemědělství „O veterinárních požadavcích na mléko a mléčné výrobky“. 

Potvrzujeme, že plísňový sýr Niva není vyroben z GMO (geneticky modifikovaných organismů) a ani je neobsahuje .

http://www.syr-niva.cz/

 


| Autor: administrátor | Vydáno dne 00. 00. 0000 | 5279 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek
Ministerstvo zemědělství stif Zámek Hrádek u Nechanic Evropská unie Národní památkový ústav

Registrace pro přijímání novinek


Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!

NAŠE PROJEKTY

MAP vzdělávání

Na venkově zdravě jíme

Kuchařka HRADECKÉHO VENKOVA

(.pdf, 4,13 MB)

Propagační materiál Tržnice venkova

(.pdf, 536 kb)

Interaktivní památkový portál

Publikace MASKOVI

(.pdf, 17 Mb)

Kampanologická expozice

Vytvořeno prostřednictvím phpRS - GNU/GPL redakčního systému.