Dobrovodské zelí

Autor: administrátor <info(at)hradeckyvenkov.cz>, Téma: Zelinářství, Vydáno dne: 00. 00. 0000

Sídlo: ZD Podchlumí, 507 73 Dobrá Voda  (kde nás najdete)
Kontakt: tel. :493 699 809 tel. 775 554 153
E-mail: zelarna.zdpodchlumi@tiscali.cz



Zelí z pole je sklízeno kombajnem, poté putuje na posklizňovou linku, kde jsou hlávky očištěny a košťály odvrtány, nakrouhané zelí je pásem dopraveno do kvasného bazénu. Místo klasického šlapání je používáno elektrické dusadlo.

Zelí zpracováváme tradiční metodou mléčného kvašení, jako přísadu se používá pouze sůl a kmín. Jedná se o čistě přírodní produkt bez jakýchkoliv chemických a konzervačních přísad. Kvasný proces trvá 6-8 týdnů podle odrůdy a teploty. Kvašení probíhá v kvasných bazénech hlubokých 4.5 m o kapacitě 40 tun.

Balení: * sáčky   :  0,5 kg                                                           
              * kbelíky:  1 - 3 - 5 - 13 kg

 

Více informací: http://www.dobrovodskezeli.cz/