NIVA s.r.o. Dolní Přím – výrobce sýru Niva

Autor: administrátor <info(at)hradeckyvenkov.cz>, Téma: Mléko a sýry, Vydáno dne: 00. 00. 0000

Sídlo: Dolní Přím 2, 503 16 (kde nás najdete?)

Kontakt: +420 602 148 113, +420 495 441 060

E-mail: niva.eko@volny.cz



pondělí - pátek 06:00 - 08:30, 09:00 - 14:15
sobota  08:00 - 09:00

Plísňový sýr NIVA - Základní specifikace sýru Niva:

Povrch válce je celistvý, se zřetelnými vpichy. Na řezu je mramorovitý prorost ušlechtilé světle až tmavě zelené plísně. Slabá světle hnědá barva na povrchu je znakem vyzrálosti sýrů a neovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost. Před balením je povrch ošetřen, ke konci trvanlivosti se pod obalem může objevit slabě oranžový maz nebo prorost plísně. Tento jev je přirozený a není na závadu. 

Barva – smetanová až sýrově žlutá, s modrozelenými plísňovými oky.

Chuť – slaná, výrazně pikantní, příchuť po ušlechtilé plísni.

Konzistence – poloměkká, uvnitř hustě prorostlá modrozelenou plísní, může být i mírně drobivá nebo roztíratelná, dle stupně zralosti sýru. 

Niva válec - Váží průměrně 2,2 kg, je zabalena do aluminiové folie a po čtyřech kusech vkládána do kartonu.

Niva porce - Trojúhelníková výseč, kalibrovaná váha 100 g / 1 ks, balená v kartonu po 36 ks.

Niva zlomky - Zlomky jsou určeny pouze pro další zpracovatele, balené do PE (zdravotně nezávadných) pytlů po 8 ks. 

Plísňový sýr Niva ve stáří cca 21 – 30 dnů, pevnější tvarohovité konzistence, je vhodný například k obalování či výrobě pomazánek.

Plísňový sýr Niva ve stáří cca 25 – 55 dnů, měkké prozrálé konzistence, pikantní výrazné chuti, je vhodný jako delikatesa k vínu. 

21 dnů od data balení. 

4 – 8 oC

 

Výrobní specifikace sýru Niva:

Syrové kravské mléko, jedlá sůl NaCl, chlorid vápenatý CaCl2, smetanová kultura, kultura Penicillium roqueforti, syřidlo. 

Syrové kravské mléko – odstřeďování – homogenizace – pasterizace – sýření – formování – solení – propichování – zrání – ošetření – balení – skladování. 

52 % sušiny

50 % tuku v sušině

do 5 % NaCl (kuchyňské soli) 

Výrobní proces je pod stálým hygienickým a veterinárním dohledem a výše uvedené suroviny odpovídají platným hygienickým, zdravotním a veterinárním zákonům. 

Fyzikálně chemické vlastnosti jsou stanoveny vyhláškou 53/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů. 

Mikrobiologické hodnoty jsou stanoveny vyhláškou 203/2003 Sb. Ministerstva zemědělství „O veterinárních požadavcích na mléko a mléčné výrobky“. 

Potvrzujeme, že plísňový sýr Niva není vyroben z GMO (geneticky modifikovaných organismů) a ani je neobsahuje .

http://www.syr-niva.cz/